HTML

Kezdőkör

A magyar foci helyzetét, lehetőségeit elemezzük!

Friss topikok

  • Zaga: Egy ilyen meccs után kicsit nagyvonalúak ezek az értékelések. (2010.09.09. 19:14) Válogatott (magyar-moldáv)
  • Zsündi: Sok sikert nektek is és a magyar focinak is! Általatok is jobb lehet! :-) (2010.09.03. 23:04) Bemutatkozás

Linkblog

Bemutatkozás

2010.08.26. 14:15 :: zsolti-dani

Sziasztok!

Zsolti és Dani vagyunk, jó barátok, a magyar foci elkötelezett hívei. Töretlenül hiszünk abban, hogy régi nagy futballhagyományunk, labdarúgó-varázsunk újjá fog éledni, aminek jelei véleményünk szerint az elmúlt egy-két évben erőteljesen megmutatkoztak.

Elsőként Gera Zoli szereplése volt nagy hatással a közvéleményre, aki üstökösként robbant be a honi labdarúgás mezőnyébe, hogy aztán később egészen kupadöntőig vezesse csapatát.  Az ezt követő jelenségek véleményünk szerint jelentősen felgyorsultak: egyre több magyar tehetség állta meg a helyét egyre nevesebb klubokban, egyre több csapat kezdett el tudatos akadémiai nevelést kiépíteni, egyre több együttes jutott el sokáig a rangos európai kupákban, és még sorolhatnánk. Az igazi felzárkózás kezdeteit azonban úgy gondoljuk, hogy két tényező, az U20 győzelmi őrülete és a DVSC bravúros szereplése jelentette, ezzel pedig valószínűleg nem nagyon állítottunk újat.

Úgy éreztük, hogy - mivel Magyarország 10 millió szövetségi kapitány hazája J - muszáj kifejeznünk akár szóban, akár írásban, hogy mit gondolunk a magyar és a nemzetközi futball fontosabb eseményeiről, mivel úgy véljük, hogy sajnos a magyar közélet nagyon negatívan áll hozzá az egyébként szerintünk túlságosan lesajnált honi labdarúgáshoz. 

Mi hisszük, hogy a focink egyedi, „magyaros”, cselezős,” trükközős”, taktikus, egyszóval különleges vonásai vannak, amiket egy kis önbizalommal ki lehetne hozni tehetségeinkből.

A mi feltett szándékunk az, hogy kezdeményezzük a magyar focit negatív színben feltüntető, lekezelő vélemények megszűnését, pozitív hozzáállást sugározzunk a focinkról, és szurkoljunk a mieinknek! Úgy érezzük, hogy az egyre javuló színvonalú hazai labdarúgás erre előbb vagy utóbb alapot fog adni.

Félreértés ne essék, mi is tisztában vagyunk a magyar futball hiányosságaival, gyengéivel. Nekünk azonban  pont az a célunk, hogy az emberek ne egyből nekiessenek, szidják  és lesajnálják a focinkat, hanem álljanak ki mellette, támogassák és szurkoljanak neki még a nehezebb pillanatokban is (na jó, azért néha elszáll az ember agya, lásd magyar-svéd utolsó perce…). Ebből kifolyólag blogunk írásai alapvetően bizakodó hangvételűek lesznek, bár fel fog kerülni egy-két negatívabb poszt is.

Magunkról tömören annyit, hogy kb. 10-1 éve járunk együtt válogatott meccsekre, néha klubmeccseken is megfordulunk. Kiskorunktól kezdve minden nyáron együtt focizunk napi öt órát, sőt még évközben is sokat találkozunk, ha tehetjük. Ahogy az elején említettük, rajongunk a magyar fociért, mert tudjuk, hogy milyen kincseket rejt, és reméljük, hogy ezek hamar feltárulnak előttünk.

Reméljük, hogy felkeltettük az érdeklődéseteket, és követni fogjátok az írásainkat, mindenféle hozzászólást szívesen látunk!

Hajrá magyar foci!

Jeligéink: Totó, múúúr, blagonadezsdinsz, hihihihihi, teszed utad lábamból, kötényverseny, filippini-fivérek, agyérverseny, boci-tóthbazsa-tőzsérdani-molnárbazsa,

VANCZÁK VILIÍÍÍÍ-TÍÍÍÍÍMÁÁÁÁÁÁÁÁR:

CSAK NE SZALADTÁL VOLNA ALÁ!!! … (Ezek értelmét az írások feltárjákJ!)

Üdvözlettel:

Dani és Zsolti – Zsolti és Dani 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdokor.blog.hu/api/trackback/id/tr532249561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsündi 2010.09.03. 23:04:10

Sok sikert nektek is és a magyar focinak is! Általatok is jobb lehet! :-)
süti beállítások módosítása