HTML

Kezdőkör

A magyar foci helyzetét, lehetőségeit elemezzük!

Friss topikok

  • Zaga: Egy ilyen meccs után kicsit nagyvonalúak ezek az értékelések. (2010.09.09. 19:14) Válogatott (magyar-moldáv)
  • Zsündi: Sok sikert nektek is és a magyar focinak is! Általatok is jobb lehet! :-) (2010.09.03. 23:04) Bemutatkozás

Linkblog

Válogatott (svéd-magyar)

2010.09.04. 10:19 :: zsolti-dani

Dani:

Sziasztok!

Na jó, elkezdjük a blogolást!

Sajnos minden erőfeszítésünk ellenére rossz hírrel kell kezdjük!

Megint kikaptunk a svédektől. Oké, az első reakció nyilván az anyázásé, de mégis, miért nem tudunk ezek ellen a favágók ellen nyerni??? Miért? Ez nem lehetne olyan megerőltető feladat. Nagyon sajnáljuk, hogy rögtön ilyen rossz véleményt kell megfogalmaznunk, nem ilyen szellemben akartunk írni.

Ez volt Egervári Sándor első tétmeccse szövetségi kapitányként, a várakozások szokás szerint az egekben, a csapatnál biztató változások, reménykeltő nyilatkozatok, joggal hihettük, hogy végre megtörik az immáron évtizedes átok, és legalább egy pontért utazunk Stockholmba,

A kezdőcsapat kifejezetten-legalábbis a Koeman-érához viszonyítva-támadó felfogású lett, és Egervári bátran bevetette a fiatalokat, ahogy elvártuk tőle.

Zsolti:

Oké Danikám, igazad van, de ez egyszerűen nem fér a fejembe, hogy hogyan lehet Egervárinak lecserélni Dzsudzsákot. Azt a játékost, aki meghatározó, mondhatni az egyik legjobb magyar focista. Mi van velünk? Tíz éve kijárok meccsekre, most is megvettem a moldávok ellen a jegyet, de ezt nem lehet már elviselni, hogy a középszerű svédek ellen kapunk ki megint. Hol rontjuk el? Természetesen nem tudom. Örülnék neki, ha lenne megoldás, csak félek, hogy erről a szintről nehéz előrébb jutni.

Oké, Danikám, csak mi mások vagyunk a pályán, mi szenvedélyesen szeretjük a focit, imádjuk a váratlan cseleket. Az én fájdalmam az, hogy a válogatott játékosaink is zseniálisan csinálják ezeket, csak egyszerűen nem jön be nekik valahogy tétmeccsen. Nem értem. Reméljük ennél pozitívabban tudjuk már értékelni a moldávok elleni meccset. A totóóóóba! Tímár hiányzott csak (újabb értelmezés: Tímár volt az, aki aláfutott ibrának régen...). HAJRÁ MAGYAROK!!!

Dani:

Zsolti…  A Te vesszőparipád, hogy bármi történjék is, viszonyuljunk mindig pozitívan a magyar focihoz!Ennek jegyében megpróbálom ebben a meccsben is megtalálni az előremutató dolgokat.

Először is: vége a Koeman-érának, és minden valószínűség szerint a legalkalmasabb magyar edző került a kapitányi posztra. Egervári egyrészt intelligens, másrészt ismeri az NB1-es játékosokat és az U21-es generációt, akikben bízunk. Komant máris játszatja, Németh Krisztiánt is biztos fel fogja hamarosan hozni.

A meccs első félideje nem volt rossz, voltak egész pofás támadásaink. Ami számomra érthetetlen, hogy Gera és Dzsudzsák miért nem tud olyan eredményesen játszani-akár előkészítésben, akár befejezésben-, ahogy klubjaikban teszik. Emellett hiányoltam egy erőteljes centert. Szalainak véleményem szerint lett volna keresnivalója ezek ellen a 2 méteres, lassú védők ellen. Rudolfot szeretem, de eléggé el volt veszve egyedül.

A második félidő fényévekkel gyengébb volt, muszáj lesz kialakítani egy alapvédelmet, akik megtanulnak együtt játszani, ezzel lehetne elkerülni az állandóan visszatérő helyezkedési hibákat. Az első gól meg is pecsételte a sorsunkat, érződött, hogy plusz erőket már nem fognak tudni mozgósítani a mieink. Az egyetlen érthetetlen húzás számomra is Dzsudzsák lecserélése volt- a kapitány szerint nem védekezett eleget. Na igen, viszont előrefele csak az ő játékában volt veszély. Huszti nem sokat tett hozzá a meccshez…

Kedden jönnek a moldávok, kint leszünk, és reméljük, egy önbizalomnövelő, nagy gólkülönbségű (kicsi is jó) győzelemnek örülhetünk! HAJRÁ MAGYAROK!!!

Zsolti:

Dani, igazad van, legyen a zárszó az enyém! Egyetértek, nagyon sok okos dolgot megfogalmaztál. Egy-két dologgal kiegészíteném!

Szerintem Laczkó és Lázár tök jó megoldás a széleken, nekem Liptákkal van bajom, és nem azért mert tehetségtelen lenne. Sajnos elég darabosnak tűnik, talán Kádár vagy Debreczeni lehetne a megoldás a helyén, de ők még rutintalanok. Azt se értettem, hogy Egervári miért nem hívta be Kádárt, amikor folyton arról beszélt, hogy nála alapvetően kezdő lenne az A-válogatottban.

Nálam kevés volt Gera, egyszerűen több felelősséget kéne vállalnia! Ez a teljesítmény gyenge egy zsenitől.  Én is hiányoltam Szalait, jól jött volna egy erőcsatár.

Azért szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy az u20 is úgy kezdett Üvegszemű Sanyi bácsival, hogy kikaptak 3-0-ra, csak aztán szinte minden meccset megnyertünk!

Végezetül bizakodjunk, reménykedjünk, hogy fokról-fokra jobbak leszünk, HAJRÁ MAGYAROK!

Totóirat: új jelige:

HAKAN ERICSSON!!!!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdokor.blog.hu/api/trackback/id/tr72270507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása