HTML

Kezdőkör

A magyar foci helyzetét, lehetőségeit elemezzük!

Friss topikok

  • Zaga: Egy ilyen meccs után kicsit nagyvonalúak ezek az értékelések. (2010.09.09. 19:14) Válogatott (magyar-moldáv)
  • Zsündi: Sok sikert nektek is és a magyar focinak is! Általatok is jobb lehet! :-) (2010.09.03. 23:04) Bemutatkozás

Linkblog

U-21

2010.09.05. 13:12 :: zsolti-dani

Sziasztok!

Mai témánk az u-21 meccse lesz! Miután elég ideges lettem a látottaktól, inkább úgy döntöttem, hogy ma fogok hozzá az elemzéshez.

Nem könnyű az élet, megint kritikával kell kezdjem az írást, de sokakkal ellentétben egyáltalán nem vagyok letörve még egy ilyen hétvége után sem. Mivel Dani dolgozott, ezért csak én tudtam megnézni a meccset, hát mit is mondjak, nem volt felemelő látvány. Mindenesetre nem volt igazságos az ellenfél győzelme. Végig a kezünkben tartottuk a meccset, mentünk, űztük-hajtottuk őket, nekik csak egy-két kontrára maradt esélyük, amik idővel egyre kevésbé voltak veszélyesek. A második félidőre egyszerűen érthetetlen módon visszavettünk, nem tudom az okát pontosan, de mintha a tét nyomta volna rá a bélyegét a teljesítményünkre, de akár el is fáradhattunk, és sajnos bekövetkezett a futball örök törvénye: ha nem rúgjuk be a gólhelyzeteinket, mi fogunk gólt kapni.

Hol is kezdjem, hát a védelem nem volt túl acélos, meglepően gyengén játszott Kádár, Debreczeni nem bírta erővel a második félidőt, a Robson-Kanu-gyerek nagyon megforgatta, de ő se lett volna annyira veszélyes, ha kicsit jobban odafigyelünk. Lázár nagyon hiányzott, Szokol is jó, de még rutintalan. Pintér volt a legbiztosabb pont.

A középpályán eleinte sok labdát szereztünk, de a második félidőre mintha elvesztettük volna ezt a képességünket. Viszont egyre gyakrabban eladtuk a labdákat, nem tudtunk kibontakozni támadásban, a helyzeteink egy-két kivételtől eltekintve esetlegesek voltak. Nagyon gyenge volt Gosztonyi, Korcsmár sajnos öngólt fejelt, Gyömbér küzdött-hajtott, de kevés volt, Farkas meg végre hozhatná azt, amit régen tudott a Dinamo-ban. A cserék is gyengék voltak tegnap, Kulcsár meg egyenesen katasztrófa, nem értem, miért nem hívják be helyette Tóth Bencét a fradiból…

A csatárunk, Németh Krisztián nagyon ügyesen tartja a labdákat, jól cselez, de sajnos most előjött nála egy régi hibája, amit még nem tudott kinőni: nem veszi komolyan a meccset. Most se koncentrált eléggé, habár így is volt hat helyzete, ami azért mindent elárul. Vele kapcsolatban elfogult vagyok, nagyon szeretem, ahogy játszik, de most már meg kéne tanulnia alázatosnak lenni pár helyzetben, nem mondom, hogy mindig, mert elég, ha zlotyira gondolunk, néha jót tesz az arrogancia a pályán, a jó értelembe vett önbizalom, csak ne vigye túlzásba. Szatmári meg eltűnt a mezőnyben, nem volt túl veszélyes. Futács Márkó és Lencse se hozta, amit tudnak. Lencse engem kicsit irritál, ráadásul én már nagyon rég nem láttam gólt lőni.

Összességében az volt a bajom, hogy nem koncentráltunk eléggé, sajnos ez megbosszulta magát. Szétszedték a csapatot, ami miatt kénytelen vagyok kritikával illetni a szövetségi kapitányokat, akik egyébként jó szakemberek. Ha kivette Komant, ki kellett volna vennie Némethet is, Gosztonyit is, Kádárt is és még sorolhatnám, hiszen Koman volt ennek a csapatnak az esze. Viszont az A-válogatottban nincsenek meg azok a játékosok, akikkel együtt zsugázott, akiknek meccsenként ötször képes volt gólpassz-szintű átadásokat szállítani. A tehetség megvan, csak a gondos válogatási elv hiányzott, tipikusan két ló közé estünk. Remélem, levonják az illetékesek ezekből a vereségekből a tanulságot. Bízzunk továbbra is bennük, hajrá magyar foci!

Más:

A felnőttekről még egy megjegyzés: könnyen „Gera-ügy” lehet abból, hogy a rendre jól játszó Dzsudzsákot lecseréli a szünetben Egervári. Én megértem, hogy konzervatívabb edző, nem szereti a pénzes focistákat, de azt gondolom, hogy Balázs jelenleg messze a legértékesebb tagja a válogatottnak, nincs semmi értelme „jegelni” őt személyes okokból. Mindkét fél érdeke, hogy zökkenőmentes legyen a kapcsolat edző és játékos között. Remélem így is lesz

A válogatott alakul, szerintem jó kezekben van, ha összeszoknak, ki fognak jönni a jó focistáink erényei. Dzsudzsák az őrületbe kergeti a moldáv védőket, Koman és Gera szórja a labdákat, Elek megszűri a középpályát, a védőink rettegésben tartják a moldáv csatárokat. Talán az is a baj, hogy még kicsit gyenge a kispadunk, majd az u-korosztály segít!

Mindenkinek további jó szurkolást kívánok, tartsunk ki a magyarok mellett, a szurkolók tudják őket átlendíteni a holtponton. Hajrá: magyarok!

Zsolti

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdokor.blog.hu/api/trackback/id/tr722272852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása